slo / ang

PROJEKTIVA

Skoraj vsak se v življenju sreča s kakršno koli obliko urejanja doma. Gre za zahteven proces, ki terja veliko skrbi, časa in denarja. Povsem razumljivo je, da želimo pri ustvarjanju svojega doma vložen trud in denar upravičiti z ambientom, ki nam bo služil in nas navduševal vsa nadaljnja leta bivanja.

Oblikovanje notranjega prostora je najbolje, če se prične že v zgodnji fazi gradnje ali adaptacije. Natančno si ogledamo obstoječe stanje objekta, razporeditev in velikosti prostorov, pozicijo le teh glede na smeri neba ter se pogovorimo o vaših željah in finančnih omejitvah. Izvede se natančna meritev prostorov, ki je kasneje pogoj za kvalitetne izvedbene načrte.

Moj način dela izhaja iz funkcije, zato na začetku izdelamo funkcionalno analizo objekta, kjer celoten tloris prilagodimo vašemu načinu bivanja in zagotovimo najbolj optimalen izkoristek razpoložljivega prostora. Druga prav tako pomembna stvar je edinstven koncept notranje opreme, ki ga kot rdečo nit vlečemo skozi celotno stanovanje oz. hišo. Da lahko ideje postanejo realnost so potrebni natančni izvedbeni načrti. Na podlagi veliko izkušen  na področju notranjega načrtovanja, lahko natančno definiramo pozicijo, konstrukcije in detajle notranje opreme, gradbenih del in vseh instalacij. Na koncu projektnega dela lahko izdelam še fotorealistično 3D vizualizacijo oblikovanih prostorov, kjer lahko jasno pogledamo v novo izoblikovan prostor.

Obseg celotne projektne dokumentacije je deljen na tri osnovne sestavne dele:

1.    Konceptualna zasnova

Izdela se funkcionalna analiza tlorisa, kjer se natančno definirajo komunikacijske poti, pozicije opreme, … Preko primerov,  skic in izrisa tlorisa se zasnuje koncept notranje opreme, ki nastane kot posledica funkcije in edinstvene oblike prilagojene željam stranke.

V sklopu konceptualne zasnove se določijo in izberejo barve, materiali, tipska oprema, ... Izdela se predlog in izbor talnih in stenskih oblog (keramične obloge, parketi, tapete,…).

primer: načrt idejne zasnove opreme2.    Tehnični del

Tehnični del zavzema adaptacijski načrt, kjer so označeni gradbeni posegi v objekt (pozicija predelnih sten, izdelava prebojev sten, detajliranje spustnega stropa,…). Izdela se načrt električnih instalacij (tloris), kjer so označene pozicije svetil, stikal in vtičnic (natančno definirana povezava stikalo-svetilo). Prav tako se izdela izris vodovodnih instalacij (tloris) in se s tem natančno določi pozicija dovodne tople in hladne vode ter odtočnega sistema. Projekt vključuje tudi 2D izris notranje opreme (tloris + pogledi + detajli), ki zadostuje tudi kot delavniški izris za izdelavo notranje opreme po naročilu.

Na željo stranke se lahko izdelajo tudi predlogi svetil (mapa svetil z analizo svetilnosti) ter ostali vgradni elementi kot so kopalniške armature, sanitarna keramika,…

primer: načrt adaptacijskih gradbenih posegov

primer: načrt pozicij električnih instalacij

primer: načrt pozicij vodovodnih instalacij

primer: tehnični izris notranje opreme

 

3.    3D vizualizacija prostora

Fotorealistična kvaliteta izrisa, ki omogoča realen pogled v načrtovani prostor. Izdelanih je zadostno število pogledov, da se vidijo vsi obravnavani deli notranje opreme.