slo / ang

Matic Treven

Dela kot neodvisni oblikovalec na področju notranje opreme in industrijskega doblikovanja. Tehnično znanje iz področja obdelave lesa in lesnih kompozitov si je pridobival na srednji lesarski šoli. Študij je nato nadaljeval na fakulteti za dizajn v Ljubljani in sicer na smeri notranje oblikovanje.

Pri oblikovanju produktov ga v veliki meri spremlja les, ki je osnovni material njegovih ključnih oblikovalskih izdelkov.

Med študijem dizajna je samostojno oblikoval mizico »Beri mi«, ki jo je uspešno zastopal na razstavi Čar lesa 2012. V tem letu je oblikoval tudi inovativen modularni lesen proizvod »Lestev«, za katerega je prejel Zlati znak Zveze lesarjev Slovenije.

Leta 2012 se je skupaj z Dašo Šmid in Anžetom Stare udeležil pohištvenega sejma Ambient, v sklopu razstave TOP ideje. Za oblikovano kolekcijo pohištva »Nostalgija« so prejeli prvo nagrado za najlepši razstavni prostor. Leto pozneje sta skupaj z Dašo Šmid na pohištvenem sejmu Ambient  zastopala oblikovano kolekcijo svetil »DOMEK«. Zanjo sta prejela nagrado za najlepši razstavni prostor in nagrado »TOP 10«, ki jo podeljuje priznana mednarodna komisija.

V sklopu meseca oblikovanja 2013, je prejel nagrado »Perspektivni na področju industrijskega oblikovanja«.

Na področju notranjega oblikovanja, je med študijem pridobival praktično znanje pri manjših proizvajalcih notranje opreme, s katerimi v sklopu projektov notranje opreme, sodeluje še danes.

Pri oblikovanju izhaja iz funkcije, ki jo z izjemnim čutom za estetiko dopolni v kreativno celoto. Med oblikovanjem Interierja in produktnim oblikovanjem ne vleče večje ločnice. V obeh primerih je mnenja, da je pogoj odlično poznavanje tehnologije, materialov, ergonomskih načel potreb uporabnikov in terendov.